امان از دمنوش هایی که این روزها همه جا هستند! | طب ایرانی

امان از دمنوشایی که این روزا همه جا هستن!

تلوزیون رو روشن میکنین تا برنامه مورد علاقه خود رو نگاه میکنین ولی زیرنویس دمنوش تبلیغ میکنه، ما بین برنامه دمنوش تبلیغ میشه، برنامه میسازن و در اون دمنوش با مهمون دمنوش می خورن، متخصص طب سنتی دعوت میکنن برنامه تلوزیونی که به مردم طرز درست دم کردن دمنوش آموزش دهد؛ طب سنتی فقط به ترکیب چند گیاه و جوشوندن اونا ختم میشه؟! در این مطلب به محبوبیت روز افزون دمنوشای گیاهی میپردازیم و عواقب این حجم از مانور تبلیغاتی رو بررسی میکنیم. با ما همراه باشین.

این روزا رد پای دمنوشا رو زیاد می بینیم و شکلای جور واجور گیاهی و میوه ای اون بسیار مورد استقبال قرار گرفته. این روزا هرجا به مهمانی می ری می بینی دمنوش گل گاو زبون، به لیمو، نعناع و… هم جزو پذیرایی شونه و البته بمونه که بعضی وقتا هم اون طعم انتخابی به مزاج ما خوش نمیاد اما واسه احترام به میزبان باید از اونا تعریف هم بکنیم! به کافی شاپ هم که می ری، شک نداشته باشین بخشی از منو به شکلای جور واجور دمنوشا اختصاص داره. به جز اینا برنامه ها و تبلیغات تلویزیونی هم کم و بیش، به تبلیغ با واسطه یا بی واسطه دمنوشا می پردازن. مثلا میشه به برنامه «کتاب باز»، اشاره کرد که در اون با دمنوش از مهمون پذیرایی می شه و یا در طنزواره استاد کهنمویی، آیتمی از برنامه خندوانه که در اون روش درست کردن دمنوشی که ترکیب دو یا چند گیاه مختلفه بیان می شه. اما کلا جفت و جور دمنوش ترکیبی به همین سادگیه و نیاز به پشتوانه تخصصی نداره و میشه خواص اونو به طیف بزرگی از مسائل مثل چاقی و لاغری و سردرد و آرامبخش گسترش داد؟ واسه بیشتر ما خاطره ای آشنا اینه که همه دردا با شیشه های کوچیک و بزرگ قفسه مادربزرگ برطرف می شد! مادربزرگامون خواص و اندازه ترکیب هر نوع جوشونده یا دم کردی رو خوب می دونستن ولی حالا این علم عمومی واسه همه وجود نداره. در حالی که در خیلی از گروه ها و کانالای جور واجور، شکلای جور واجور پیشنهادها از جفت و جور دمنوشای جورواجور دست به دست می چرخه که ممکنه در بعضی موارد باعث بروز مشکلاتی واسه افراد شه. به گفته کارشناسان داروهای گیاهی، مصرف افراطی و غیر اصولی دمنوشا غلطه؛ به طور مثال هرچند چای سبز خاصیت داره اما اگه در روز ده لیوان از اون بخوریم دلیل غلظت خون، تپش قلب، مشکلات معده و… می شه. مصرف روزانه دمنوشایی مانند دارچین و چای ترش، زیره، رازیانه و گشنیز به مقدار مناسب و جور واجور مشکلی نداره اما در صورت استفاده دارویی از اونا حتما باید با دکتر متخصص مشورت کرد. درسته که با ترکیب چند گیاه، خاصیت درمانی، اثر تقویت کنندگی و آروم بخشی دمنوشا زیاد می شه اما باید بدونیم در مواردی هم تداخل اثر چند گیاه با همدیگه می تونه از خواص دمنوش کم کنه یا موجب بروز مشکلات شه. پس نباید بدون آگاهی چند نوع گیاه رو با هم ترکیب کرد. خیلی از گیاهان باید به صورت دم کرده استفاده شه و اگه بر اثر ناآگاهی جوشونده شه خاصیت اون تغییر می کنه و دارای مشکلات هستش. در نتیجه بهتره از جوشوندن گیاهانی که به وسیله افراد ناآگاه و بی تجربه واسه درمان دردی پیشنهاد می شه، دوری کرد.

منبع :

این نوشته در سلامتی فرستاده شده.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *